Tankar

Feminist javisst.. Eller?

Feminism citat

Jag skulle vilja kalla mig själv feminist, men jag kan inte. Inte med dagens mått mätt.

Jag tror på allas lika värde, oavsett kön, ursprung, kultur. Jag tror på respekt gentemot dina medmänniskor, oavsett dina medmänniskors kön, ursprung eller kultur. Jag tycker det är en självklarhet att du som kvinna skall kunna promenera hem ensam mitt i natten, utan rädsla för främmande män. Jag anser att du som kvinna har rätt till samma lön som din manliga kollega och samma respekt som din manliga chef.

Jag tycker inte att du som kvinna skall ha förtur till ett arbete om det finns en man som är mer kvalificerad. Jag tycker kvotering på grund av kön är det löjligaste som någonsin debatterats. Jag kommer inte hålla dig om ryggen enbart för att du är kvinna och jag kommer inte försvara dina åsikter framför mina manliga vänner om jag själv anser dem vara helt befängda.

Jag förstår inte ordet ”systerskap”, men jag kommer ändå alltid stå bakom de kvinnor som blir utsatta för orättvisor och diskriminering på grund utav sitt kön. Med det sagt så värderar jag ändå mina manliga bekanta lika högt som mina kvinnliga och förstår att vi alla har olika intressen, olika kompetenser, olika erfarenheter och kanske viktigast av allt, olika syn på livet.

Jag anser mig ha rätten att säga ”inte alla män”. Jag anser inte att uttalandet ”inte alla män” på något vis förminskar kampen om kvinnans rätt till sin egen kropp.

Jag skulle vilja kalla mig feminist, men i mitt tycke jobbar dagens feminister hårt för att höja kvinnan och trycka ner mannen. Ärlig talat har jag svårt att förstå varför. Jag anser inte att kvinnan är värd mer än mannen och jag anser definitivt inte att mannen är värd mer än kvinnan.

Jag trodde att feminismen handlade om jämställdhet och lika rättigheter. Jag trodde vi ville utrota könsnormer och grupperingar, inte förstärka dem ytterligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »