Kropp och träning

För gammal för yoga?

Det är det som är frågan. Kan man bli för gammal för yoga? Eller rättare sagt, kan man bli för gammal för att börja med yoga?

Jag har aldrig någonsin varit speciellt flexibel, inte ens som liten kunde jag gå ner i split eller spagat, något som irriterar mig än idag. Riktigt mycket till och med, alla andra kunde jue….
Hur mycket jag än försöker tvinga mina ben att gå åt varsitt håll, så händer liksom ingenting. De trivs helt enkelt ihop. Gärna skall de också röra vid varandra. Jag har accepterat det, om än lite motvilligt..

Men sen för ungefär ett år sedan insåg jag att jag inte heller kunde röra vid golvet utan att böja på benen. Alltså inte överhuvudtaget, det fattades typ tio centimeter. Och ärlig talat mina vänner, DET är skrämmande. Vi har trots allt bara en kropp och vare sig vi lever i tio eller hundra år till skall den gärna hålla hela vägen!

Så vad gör man då, om man som jag, alltid varit oerhört anti träning? Jo, man tar sig i kragen och sätter fart. Man stretchar, böjer, hummar och hoppas på det bästa…!

Pernilla Thörn Yoga

Och sen plötsligt händer det! Golvet börjar närma sig fingrarna och plötsligt en dag känner man dammet under fingertopparna. SUCCÉ!

Kan jag då gå ner i split eller spagat idag? Nix.. Mina lår trivs fortfarande lika bra tillsammans..!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »