sd
Tankar

SD – Pest eller kolera?

Det är ytterst sällan jag skriver om politik och det finns en anledning till det. Dels är jag alldeles för dåligt insatt för att egentligen kunna dela med mig av mina åsikter, dels känner jag inte någon samhörighet med ett enda parti.

Valet 2018 närmar sig dock med stormsteg och kanske, kanske, kan det vara dags även för mig att ta bladet från munnen. Om än kanske något motvilligt.

Idag är Sverige delat i två läger, SD-anhängare samt individer som å det grövsta motsätter sig SDs politik. Är du för SD blir du genast stämplad som rasist, är du emot bryr du dig inte om Sveriges framtid.

Vad jag finner intressant i debatten är att SDvänner väljer att rösta på partiet enbart på grund utav deras invandringspolitik. Men om vi frångår den punkten, vad finns det då kvar? Vad är det egentligen du som medborgare röstar på?

För att faktiskt ge SD en rättvis chans kommer följande citat direkt från deras hemsida. Jag har med avsikt hållit mig borta från personliga åsikter, från debattartiklar, från tidningsreportage och kommentarsfält. Punkterna nedan är med andra ord SDs egna åsikter, något de själva står för och lyfter fram.

  • ”Vi inte anser det vara förenligt med barnen bästa att låta samkönade par och polyamorösa grupper adoptera och inseminera”

 

  • ”kärnfamiljen är den samlevnadsform som har bäst grundförutsättningar att ge barnen en stabil och trygg uppväxtmiljö” 

 

  • ”vi motsätter oss statligt sanktionerad adoption för såväl ensamstående, som samkönade par och polyamorösa grupper”

 

  • ”fri abort fram till den 12:e graviditetsveckan.”

Vem har högst värde?

Det finns givetvis ett flertal underhållande, och skrämmande, citat att plocka fram men ovanstående visar tydligt på den bild SD har av bland annat sexualitet.
SD pekar också vid upprepade tillfällen på skillnaden mellan kvinnor och män samtidigt som de noggrant poängterar att könen trots allt har samma värde. Personligen funderar jag på varför åsikten om könens skillnader måste sättas på pränt om det ändå inte spelar någon roll? Om kvinnor och män har samma värde?

Partiet är också noggranna med att verkligen poängtera att den som tillhör någon av de sexuella minoriteterna har samma skyldigheter och rättigheter som heterosexuella, och att sexuell läggning är en privat sak som partiet inte har med att göra.
Om så är fallet, hur kommer det sig då att kärnfamiljen, det vill säga en kvinna och en man, anses ha de bästa förutsättningar för att ge barn ett kärleksfullt hem?

Hur privat är sexualiteten egentligen?

Om homosexuella är förbjudna från, eller åtminstone får betydligt svårare för, att adoptera och uppfostra barn, trots att den enskilda individens sexuella läggning är en privatsak, hur begränsas då detta? Skall den sexuella läggningen skrivas upp i något form av register, kanske i passet? Kanske skall homosexuella börja bära någon form av märkning på kläderna, så att det blir enklare att skilja den ena från den andra? På så vis riskerar ju inga små barn att hamna i samkönade familjer som älskar varandra, istället kan de placeras i familjer  bestående av en man och en kvinna som kanske hatar varandra men som åtminstone kan stoltsera med att de är en kärnfamilj. Så som det skall vara. Enligt naturen. (Någon mer som ser ironin i det hela?)

Jag hade aldrig, med gott samvete, kunnat rösta på ett parti som så tydligt gör skillnad på folk och folk. Partiets åsikter må vara förklädda i ett fint språk och noggrant genomtänkta ordval, men faktum kvarstår; kvinnor, sexuella minoriteter samt individer födda utanför norden har ett lägre värde i partiets ögon, oavsett vad de själva säger.

Att Jimmie Åkesson är vältalig och karismatisk är nog svårt att förneka, och jag har inga problem med att förstå varför en sådan stor del av befolkningen faller för hans ord. Det kan dock vara klokt att ha i åtanke att en ung Åkesson blev medlem i Sverigedemokraterna när partiet fortfarande var ett öppet nazistiskt sådant och det säger väl egentligen en hel del. Eller?

(P.S. Jag kommer återkomma till det absurda i att sänka abborträtten vid ett senare tillfället. Jag skall bara försöka lugna ner mig först…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »